Els millors especialistes internacionals junior de ciclisme en carretera es donaran cita a les Franqueses del Vallès

Els millors especialistes internacionals junior de ciclisme en carretera es donaran cita a les Franqueses del Vallès

El Gran Premi KH7 junior. Les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024, comptarà amb la participació de fins a 175 ciclistes de 25 equips diferents

Avui s’ha presentat oficialment, a la sala de plens de l’Ajuntament de les Franqueses, una nova edició del Gran Premi KH7 junior. Les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024. Una prova organitzada per la Unió Ciclista les Franqueses que tindrà lloc el proper diumenge 3 de març en un circuit de 110 quilòmetres i que enguany està inscrita dins del calendari internacional UCI. És, de fet, una de les tres úniques curses a l’estat espanyol que reparteixen punts UCI.

Una cursa que obre el calendari i que ha aconseguit atraure a equips i seleccions de tot el món. A les Franqueses del Vallès hi podrem veure a la selecció de Kazakhstan, la selecció de Guinea Bissau, un equip belga o dos equips francesos, així com equips de Catalunya i la resta de l’estat espanyol. Una participació que s’enfila fins als 175 ciclistes repartits en 25 equips de 7 ciclistes cadascun. Un cartell de luxe que comptarà amb tot un medallista olímpic com és Abraham Olano que, actualment, dirigeix a la selecció de Guipúscoa i que aquest diumenge 3 de març competirà a les Franqueses del Vallès.

Toni Serra, president de la Unió Ciclista les Franqueses ha comentat què ha suposat poder organitzar una prova dins el calendari internacional amb motiu de les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024. “S’ha fet un esforç, econòmic sobretot, per aconseguir ser prova UCI perquè volíem que fos una cursa amb un bon cartell, ja que, s’emmarca dins els actes de la Vila Europea de l’Esport”. En aquest sentit, el regidor d’esports, Carlos Munzón, ha valorat més que positivament la participació internacional de la cursa. “Aquesta prova té un alt nivell perquè al final es tracta d’una prova internacional. Venen equips de Kazakhstan, de Guinea Bissau, de França, de Bèlgica i de la resta de l’estat espanyol i això farà que veiem un gran espectacle als carrers de les Franqueses”. Toni Serra també ha valorat el fet de ser enguany la primera prova del calendari i la seva relació amb l’alta participació d’aquest 2024. “Aquest any, en ser la primera cursa del calendari, tenim a tots els corredors bons d’aquí i de fora. I crec que, a nivell de participació, el fet de ser la primera cursa del calendari i ser, a més, prova UCI ens ha beneficiat”.

A l’acte d’aquest migdia també hi han estat presents l’alcalde de les Franqueses del Vallès, Juan Antonio Corchado, i el delegat territorial de Barcelona de la Federació Catalana de Ciclisme, Ricardo Villar, que ha volgut remarcar l’excepcionalitat d’aquesta prova a les Franqueses. “Des de la Federació Catalana de Ciclisme valorem molt positivament l’organització d’aquest esdeveniment per part de la Unió Ciclista les Franqueses. Dir que, al calendari català, només hi ha una competició internacional, que és aquesta de les Franqueses. Per tant, la valoració no pot ser més que positiva”.

Un Gran Premi KH7 junior. Les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024, que repetirà el circuit de l’edició de l’any passat tot i que en un principi la Diputació havia comunicat un tall de trànsit per obres a Corró d’Amunt que obligava a l’organització a canviar i reduir el recorregut. Al final però i gràcies al treball de la Unió Ciclista les Franqueses, de la mà de l’Ajuntament, es podrà mantenir el circuit amb una lleugera variació que els portarà a passar per Can Suquet.