Més de 6000 esportistes creuaran les Franqueses aquest diumenge en la 38a edició de La Mitja

Més de 6000 esportistes creuaran les Franqueses aquest diumenge en la 38a edició de La Mitja

L’acte de presentació de la Mitja 2024 ha comptat amb la presència de l’atleta Mouad Mounim, de les Franqueses del Vallès, i del regidor d’Esports, Carlos Munzón

Aquest dimecres s’ha presentat a la seu de KH7 Lloreda, a Canovelles, la 38a edició de la Mitja Marató Granollers – Les Franqueses – La Garriga. Una prova que tindrà lloc aquest diumenge 25 de febrer a partir de dos quarts d’onze del matí i en la que hi prendran part més de 6000 esportistes d’arreu del món.

Precisament la participació dels i de les atletes d’elit és un dels al·licients característics d’aquesta Mitja vallesana. En la categoria masculina destaca la nodrida representació africana amb fins a quatre atletes de Kenia, Gilbert Kibet, Wesley Kimutai, Alfred Cheruioy i Elijah Kibet, i un representant d’Etiòpia, Demoz Bekele. A banda també prendran la sortida atletes coneguts d’aquesta cursa com Mohamed El Ghazouany, segon al Tast de la Mitja 2023, o els atletes catalans Xavi Tomasa i Carles Montllor. Una categoria masculina on no es preveu que es rebaixi el record aconseguit l’any passat per Hagos Gebrehivet. Un crono espectacular de 58 minuts i 55 segons. És a la categoria femenina on s’espera que caigui el record, tot i que aquest el va marcar l’any passat Tigist Gesahegne, obtenint un temps d’1 hora 6 minuts i 40 segons. Les encarregades de lluitar pel record seran les etíops Tesgest Ayalew, Alemaz Samuel, Asmarech Naga o Hiwot Mehari.

La presentació d’aquest dimecres al matí ha comptat amb la presència de dos atletes vallesans que prendran la sortida d’aquesta 38a edició. Artur Bossy, de Cànoves, i Mourad Mounim, de les Franqueses del Vallès, seran els representants vallesans a la Mitja 2024. Tots dos han volgut destacar la il·lusió que suposa córrer la cursa de casa i trobar-se amb amics i familiars al llarg de tot el recorregut que els animen de principi a fi.

L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, el regidor d’esports de les Franqueses del Vallès, Carlos Munzón, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Emilio Cordero, i el representant de la Diputació de Barcelona, Abel García. Tots ells han volgut posar l’èmfasi en la capacitat de La Mitja d’unir el territori en projectes comuns i amb la importància que ha agafat la prova fins a convertir-se en una cita ineludible, any rere any, per a milers de persones.

La Mitja va més enllà de la cursa de diumenge i, durant tot el cap de setmana, es viurà amb intensitat. El dissabte amb la Mini Marató, amb més d’un miler de nenes i nens inscrits, així com amb la cursa de gegants o les diverses curses de diumenge, com els 10 km o el Quart de la Mitja. En aquesta darrera, enguany comptarà amb la participació de més de 200 alumnes de batxillerat de fins a 15 instituts diferents. A més, aquest any La Mitja donarà visibilitat a les persones amb trastorn d’espectre autista de la mà de l’Associació TEA Vallès Oriental, que repartirà díptics durant La Mini, tindrà un estand el diumenge al Palau d’Esports i col·locarà més d’una quinzena de pictogrames al llarg de tot el recorregut. Uns pictogrames que s’utilitzen en la comunicació amb persones amb TEA i que seran una manera de visibilitzar aquest col·lectiu durant la prova.