Tret de sortida a la Vila Europea de l’Esport

Tret de sortida a la Vila Europea de l’Esport

Fins a 800 persones, d’entre entitats esportives i ciutadania en general,  participen en una festa que enceta un 2024 intens a les Franqueses

La Vila Europea de l’Esport 2024 a les Franqueses ha viscut aquest divendres el seu tret de sortida oficial amb la celebració d’una festa en què hi han participat fins a 800 persones, entre entitats esportives, esportistes i ciutadania en general. Una celebració que ha començat a les sis de la tarda amb una cercavila amb esportistes de les Franqueses des de l’Espai Can Prat fins a l’Ajuntament. Una cercavila plena de color i animació que ha posat de relleu la força esportiva de les Franqueses i la il·lusió de la ciutadania per aquest 2024.

La cercavila ha passat pels carrers del centre de les Franqueses fins arribar a davant de l’Ajuntament on s’ha dut a terme l’acte central amb els parlaments de les autoritats, el discurs de l’ambaixador i atleta Jordi Madera i la lectura d’un manifest per part de nenes i nens esportistes del municipi. Un manifest que ha volgut deixar clar el compromís dels esportistes de les Franqueses amb els valors de l’esport i que ha convidat a la ciutadania a sumar-se als actes i celebracions d’aquest any 2024 com a Vila Europea de l’Esport.

L’atleta paralímpic i ambaixador de les Franqueses, Vila Europea de l’Esport 2024, Jordi Madera, ha volgut agrair la presència de les entitats esportives i els esportistes del municipi i ha senyalat que “per mi és realment un privilegi poder representar al meu municipi durant aquest important any 2024. Un any on tots vosaltres sereu els protagonistes i on l’esport de les Franqueses rebrà el reconeixement que mereix per la seva força i la seva vitalitat. L’esport té moltes cares, l’esport de competició, l’esport d’elit però també l’esport escolar, l’esport amateur, l’esport per salut tant física com mental. Totes aquestes cares les veig avui aquí”. En aquest sentit han anat les paraules de l’alcalde de les Franqueses, Juan Antonio Corchado, que ha destacat la feina de totes les entitats esportives del municipi que són “el motor real d’aquest esdeveniment. Si les Franqueses és Vila Europea de l’Esport 2024 és gràcies a tots vosaltres. Felicitats per la feina feta, felicitats per la feina que fareu i endavant”. En la mateixa línia s’ha expressat el regidor d’esports Carlos Munzón que ha afirmat que “si les Franqueses és esport és gràcies a vosaltres, a la feina que fan tots els directius, tots els entrenadors, totes les jugadores i els jugadors, i tots els pares que cada cap de setmana acompanyeu als vostres fills”. També el delegat d’Aces Europa a Catalunya, Joan Anton Camuñas, ha volgut agrair la participació de totes les entitats, esportistes i ciutadans de les Franqueses i ha afirmat que “Aces Europa ha premiat, al llarg de la història d’aquests darrers vint anys, fins a tres mil ciutats en tot el món. Totes són ciutats que ho fan bé i que tenen cor. Però jo ara reflexionava i he pensat que si hagués de triar quins són els pobles amb més cor per metre quadrat, sabeu amb quin em quedo?. Amb les Franqueses del Vallès”. També el representant de la Diputació de Barcelona, Abel Garcia, ha volgut posar en valor la feina de tots els que treballen pels esports al municipi, destacant que aquest reconeixement “és gràcies a molta feina, sobretot la feina anònima de la persona que obre la instal·lació, de l’entrenador, del pare i la mare que acompanyen al seu fill. Porteu el nom de les Franqueses amb orgull perquè ja éreu coneguts abans i aquest any ho consolidareu”.

Una Festa que ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats del municipi com el Grup de diables Els Encendraires, l’Associació Gegants de les Franqueses o el Club Bàsquet les Franqueses, que ha ofert una xocolatada per tothom. Un acte final que ha acabat amb un castell de focs artificials que, simbòlicament, ha donat el tret de sortida a aquest 2024 a les Franqueses com a Vila Europea de l’Esport.